Preloader
  • Sektörde 35. Yıl
  • Ostim Sanayi Sitesi 1202/1 Cadde No:12 ANKARA / TÜRKİYE

Adresimiz

Ostim Sanayi Sitesi 1202/1 Cadde No:12 ANKARA / TÜRKİYE

Telefon Numaralarımız

+90 312 354 81 42

+90 541 794 31 17

E-mail Adresimiz

info@berismakina.com.tr

Vakum Pompası Nedir?

Vakum kelimesinin öncelikle ne anlama geldiğinden bahsedecek olursa literatürde boşluk anlamına gelen vakum yani bir başka deyiş ile basınçsız ortam anlamına da gelmektedir. Vakum uygulanan alanda boşluk yani bir bakıma hava boşluğu oluşturularak bu ortamın çekilmesi boşluğun diğer ucunda yer alan nesnelerin de hareketi anlamına gelmektedir. Bu bağlamda vakum pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Vakum değeri ölçerken farklı cihazlar kullanılmaktadır.

Bu cihazlar ilgili vakumun derecesini ve ortalama olarak ne kadar güce sahip olduğunu ölçer. Vakum pompası vakum oluşturmak için kullanılmaktadır.  Vakum pompaları özellikle vidanjör araçlarında çok sıkça tercih edilen ekipmanlar arasında yerini almaktadır. Vakum pompaları vidanjör araçları ile büyük bir entegre sistem içinde çalışarak kolay ve pratik bir şekilde hizmet sunmak için çalışmaktadır. Vakum pompası günümüzde son derece profesyonel bir şeklide vidanjör araçlarına monte edilmektedir.

Vidanjör araçlarının tank kapasiteleri ve yaptıkları işler göz önüne alınarak araçtan beklentileri karşılaması üzerine talep edilen güç entegre edilir. Böylece vakum pompası bu araçların üzerinde yer alan dahili diğer sistemlerle büyük bir uyum içinde çalışarak en iyi performansı sunmak için çalışır.

Vakum pompaları gerek evlerde gerekse diğer farklı alanlarda çokça kullanılan özel araçlar sınıfında yer almaktadır. Özellikle alt yapı hizmetlerini yürüten firmalar için vakum pompası büyük önem taşımakta bu pompa sayesinde oldukça büyük ve zahmetli işler kolay ve hızlı şekilde ilerletebilir pozisyona girmektedir.

Bizler de vakum pompası imalatı yaparak her geçen gün sizlere çok daha profesyonel bir şekilde hizmet sunmaktan dolayı büyük ölçüde keyif duymaktayız. Gerek teknik kadromuz gerekse profesyonel alt yapımız sayesinde sizlere her geçen gün en üstün kalitede hizmet sunmanın avantajını sizlere yansıtmaktayız.

Altyapı çalışmalarını çok daha stabil ve kaliteli bir şekilde devam ettirebilmek adına firmamız vakum pompası alanında müşterilerine her geçen gün üst düzey hizmet sunabilmek adına kalite algısını yükselterek en iyi hizmete ulaşmak için çalışmaktadır. Sizler de bu bağlamda profesyonel bir hizmet ile tanışmak için hemen bizimle irtibata geçiniz.

Vakum Pompası Ne İşe Yarar

Vakum pompası kentleşmenin hızlı şekilde artması ve günümüzde insan yoğunluğunun kent merkezlerinde hızlı şekilde büyümesi ile beraber ciddi boyutlarda yer almıştır. Bu bağlamda alt yapı sistemlerinin önemi ön plana çıkmış ve günümüzde alt yapı sistemlerinde meydana gelen tıkanıklıklar ciddi şekilde sık sık ortaya çıkar hale gelmiştir.

Vakum pompası ise vidanjör araçlarına entegre olarak bulunan bir ekipman türüdür. Vakum pompası ile beraber vidanjör araçları çok daha güçlü bir boyuta erişmiş günümüzde üstün emiş gücüne sahip olmuşlardır. Üstün emiş gücü sayesinde vakum pompası farklı özellikler ve türlerde yer almaya başlamıştır. Vakum pompaları bu bağlamda her zaman en çok kullanılan vidanjör ekipmanları arasında yerini almış ve almaya da devam etmektedir. Vakum pompaları farklı şekil ve türlerde olabilmektedir.

Vidanjörlerin tank hacimlerine bağlı olarak değişen vakum pompaları günümüzde pek çok farklı şekilde yer almaktadır. Vakum pompaları vidanjörlere entegre olarak yapılmış ve böylece aracın çalışması ile birlikte güç alarak talep edilen vakumlama hizmeti böylece profesyonel bir şekilde alınmıştır.

Vakum pompası ne işe yarar ve nasıl kullanılır sorularının cevapları ise bu şekilde sonuca varmaktadır. Vakum pompalarının vidanjör araçlarının içerisinde entegre olarak bulunması bizlerin yaşamını doğrudan değiştirmiş alt yapı sistemlerinde yaşanan sorunları kısa süreli de olsa çözüme kavuşturma imkanı sağlamıştır.

Vakum pompaları gerek kanalizasyon sistemlerinde gerekse foseptik çukurlarında kısa süre içinde bu sorunu ortadan kaldırmak üzere yapılan özel pompa türleridir. Böylece vakum pompaları kısa süre içinde bulunan atık suyun tanka gönderilmesini sağlamaktadır.

Vakum pompasının emiş gücü ne kadar fazla olursa anlık olarak tanka göndereceği sıvı miktarı da bu denli fazla olacaktır. Bu yüzden vakum pompası kullanırken ve tanka monte ederken tankın büyüklüğüne göre monte edilecek olan pompa farklılık göstermektedir.

Vakum pompaları bu bağlamda her zaman en iyi hizmet almak için gerekli olan şeylerin başında yer almaktadır. Sizler de vakum pompaları ile profesyonel şekilde hizmet almak için firmamızla irtibata geçiniz. Böylece üstün emiş gücüne sahip olan vakum pompaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Vakum Pompası Özellikleri

Vakum pompaları günlük yaşamımızda alt yapı sistemlerinde kullanılan özel ekipmanlar arasında yerini almaktadır. Vidanjör araçları için vazgeçilmez bileşenler arasında er alan vakum pompaları araçtan gelen akım ile birlikte çalışmakta alt yapı sistemlerindeki sorunların kısa süre içinde açılması için oldukça büyük bir görev üstlenmektedir. Vakum pompaları günlük yaşamımızda büyük diye tabir edebileceğimiz alt yapı tıkanmalarında büyük bir kritik görev üstlenmektedir.

Çünkü vakum pompaları tıkalı olan kanalları kısa süre içinde açarak profesyonel bir şekilde açılmasını sağlayarak bu bağlamda en üstün şekilde hizmet sunulmasını sağlayacaktır. Vakum pompalarının özellikleri vidanjör araçlarının özellikleri ile ilintilidir. Çünkü vidanjörler gerek tank hacimleri gerekse diğer teknik özellikleri bakımından birbirinden oldukça farklı şekil ve tiplerde ayrılmaktadır. Bu yüzden vakum pompaları özellik anlamında büyük bir paya sahip olan araçlardır. 

Vakum pompaları kendi içinde farklı tip ve özellik bakımından ayrışmaktadır. Bu vakum pompalarını şu şekilde sınıflandırmak mümkündür; yağlı tip vakum pompası, sulu tip sıvı halkalı vakum pompası, turbomoleküler vakum  pompası, laboratuar vakum pompası, atık gaz tahliye pompası, kuru tip vakum pompası, roots tip vakum pompası, diyaframlı vakum pompası, klima vakum pompası gibi farklı tip olarak ayrılmaktadır.

Vakum pompaları endüstride sıkça kullanıldığı gibi bunun yanı sıra bireysel ev araçlarında da kullanılmaktadır. Elektronik aletler için en önemli bileşenler arasında yer alan vakum pompaları gerçek anlamda profesyonel ve üst düzey olarak vidanjör araçlarında rastlanmaktadır. Bu araçlar altyapı sistemlerinde meydana gelen insan kaynaklı tıkanıklıkları kısa süre içinde ortadan kaldırmak adına çalışırken bu özel pompalar yardımı ile hareket ederler. Böylece vakum pompaları günlük yaşamımızda bizlere oldukça büyük bir katkı sağlayarak yaşamımıza farklı bir boyut kazandırmak için büyük bir kazanım sağlayacaktır.

Vakum pompaları özellikleri vidanjör araçlarıyla uyumlu bir şekilde çalışarak bu noktada doğru bir şekilde çalışma ortaya koymaktadır. Vakum pompalarının çalışma şekli ve modelleri profesyonel bir şekilde imalat sürecinde test edilerek piyasaya sunulmakta böylece ortaya çıkacak olumsuz durumları minimal seviyeye indirmektedir.

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bırakın, sizi arayalım.